Välkommen till 5:e december-titten!

Minns du vad vi berättade häromdagen? Jo, att idag, lagom till julkonferensen, visar modiga medarbetare i webbprojektet hur långt vi har kommit hitintills.

Vad är det du ser?

Det vi visar idag kallas för konceptuell prototyp. Det innebär att allt det arbete som hitintills gjorts:
inventera
kartlägga
definiera
analysera statistik
göra research
intervjua
prioritera effektmål
precisera användare
samordna
och alla diskussioner, skisser och funderingar leder fram till hypoteser som formuleras visuellt. Du ser en gestaltning av överväganden och beslut – fast bara så långt vi har kommit hitintills.

Du ser hypoteser

Det du ser är våra antaganden just nu kring den förståelse vi har för tillfället. Det är så här det går till när man jobbar användarcentrerat. Nästa steg är att skapa ett designförslag som undersöker hur en användargrupp beter sig och utför uppgifter. Vi kommer framöver att arbeta med kravsamling och bland annat med en metod som kallas för ”userstories”. Mer om det framöver.

Socialstyrelsens kommunikationschef, Ola Billger sa nyss:

Otroligt kul att se ett första exempel på hur vår nya webbplats skulle kunna bli. Nu är ju detta ett jobb som fortsätter att utvecklas hela tiden, men jag kan redan säga att jag är ganska förtjust i den lilla knappen som hänger med när man scrollar i mobilen och som ökar tillgängligheten på ett bra sätt.

Gör som Ola, ta fram din mobiltelefon och ta en titt du också på den konceptuella prototypen > (Länken till den konceptuella prototypen togs bort efter den korta tid vi valde att visa den).

Hör av dig!

Vi skulle bli jätteglada om du ville höra av dig. Vi har faktiskt till och med gjort en så kallad ”Mentimeter” för ändamålet.  Se formulär här >

”Show room” på onsdagar

Du vet väl att du även är hjärtligt välkommen till vårt ”Show room” på onsdagar kl.14? Kom! Vi berättar gärna mycket och länge om vårt favoritämne: Socialstyrelsens webbplats.