“Hur lagar jag en toalett?” om att visualisera data

Du som var på Digifrukosten den 5 december får här adresser till de sajter Daniel Lapidus och Sherko Alemdars omvärldsbevakning beskrev:

Datastory, ett initiativ som tillgängliggöra existerande öppna data och förklarar samhällsfrågor och komplicerade samband på ett lättillgängligt sätt.

Webbplatsen är ännu inte klar (publiceras 2017-12-12) så vi fick en liten förhandsvisning om hur Datastory gör statistik och annan samhällsinformation begriplig och tillgänglig för en bred allmänhet, journalister och beslutsfattare.

“Hur lagar jag en toalett?”

Daniel visade den prisbelönta visualiseringen av sökningar om hur man lagar specifika hushållsföremål. Förr frågade vi våra föräldrar eller vänner, nu frågar vi Google och här kan man böland annat se hur det varierar över världen om hur man lagar sin tvättmaskinen, kylskåp eller dörr.

Läs om Google Trends team och designern Xaquín González Veira >
Se sajten How to fix a toilet >

Information är vackert

Om du, precis som vi, är nördiga vad gäller att göra data vackert kan vi rekommendera The Kantar Information is Beautiful Awards. De ger utmärkelser till fantastiska satsningar runt om i världen om infografik, informationskonst och visualisering av data.

Se här de nominerade 2017 >

 

En reaktion till ““Hur lagar jag en toalett?” om att visualisera data

  • februari 1, 2018 kl. 2:30 e m
    Permalink

    In och kika på första version av datavisualiseringspiloten som idag har arbetsnamnet Socialstyrelsen Data Lab. Läs även bloggen för att läsa om de idéer vi har. Bloggen finns inne i piloten.Återkom gärna med feedback: http://soc-data-lab.herokuapp.com/

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *